ReSound nettbutikk
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om oss

GN Hearing Norway AS, har produsert og levert høreapparater og hørseltekniske hjelpemidler i Norge siden 1927. Først under navnet Erik Høye, deretter GN Erik Høye, så GN Danavox som ble til GN ReSound og nå heter GN Hearing Norway.

Historie

I 1982 besluttet eierne av Erik Høye A/S å selge firmaet til det danske firmaet GN Danavox og ble slik medlem av GN familien. GN Danavox AS kjøpte i 1999 firmaet ReSound og endret navn fra GN Danavox AS til GN ReSound AS. I november 2017 ble navnet endret til GN Hearing Norway, som en del av GN konsernets kommunikasjons strategi. 

I 1992 ble det første kommersielle apparatet med digital signalbehandling lansert. I 1995 lanserte GN Danavox apparatet Danasound, et digitalt programmerbart apparat som designmessig og teknologisk har høstet positive tilbakemeldinger i bransjen. GN Danavox har lenge støttet forskning og utdanning innen hørselsvitenskapen. I 1968 dannet de Danavox Jubilee Foundation, en uavhengig organisasjon på disse feltene.

ReSound Corporation ble grunnlagt i 1984, i Redwood City, California. I 1987 samarbeidet ReSound med AT&T Bell Laboratorier, verdens største utvikler av telekommunikasjon, for å utvikle et nytt system for forsterkning av hørsel. Systemet satte en ny standard innen lydprosessering og gjorde med dette et gjennombrudd innen brukerkomfort. Siden da har ReSound etablert seg som en leder innen hørselsutviklingen.

I 1996 dannet ReSound og GN Danavox en strategisk allianse for å utvikle en allsidig og kraftig digitalteknologi for høreapparater. Resultatet ble programvarebaserte digitale høreapparater, som åpnet for ytterligere ytelser innen lydprosessering. Blant annet industriens første aktive feedback kansellering.

Tidlig i 1999 overtok Beltone høreapparatene fra Royal Philips, som i hovedsak produserer bak-øret-apparater. Med dette fikk Beltone tilført kunnskapen om digital teknologi, i tillegg til en europeisk salg- og markedsføringsorganisasjon, produksjonsfasiliteter, samt en strategisk utviklingsavtale på digitale mini-chips.

I mai 1999 kjøpte GN Danavox’s moderselskap, GN Store Nord, alle utestående aksjer i ReSound. Oppkjøpet plasserte GN ReSound blant de fire største høreapparatfirmaene i verden.

I 2000 kjøpte GN Store Nord Beltone, verdens syvende største høreapparat leverandør. Selskapet var grunnlagt i Chicago i 1940, hvor firmaets hovedkvarter samt produksjon fortsatt ligger. Beltone’s hovedprodukter er i-øret-apparater og står meget sterkt i USA, Japan og Spania.

Med overtakelsen av Beltone har GN ReSound blitt verdens nest største produsent og leverandør innen hørselsindustrien. Posisjonen styrkes ytterligere av divisjonen GN Otometrics som er den største globale leverandøren av databasert audiologi og tilpasningssystemer for høreapparater.

GN ReSound er en av verdens ledende produsenter av høreapparater. I Norge har vi eksistert siden 1929, og vi er nå den største leverandøren innen hørselsomsorgen. Vi er 32 engasjerte medarbeidere, hvorav 9 audiografer. Vi legger stor vekt på å yte maksimal service til deg som bruker av høreapparater. Fortell oss gjerne om du savner noe, eller har gode forslag! Du finner kontaktinformasjon under "Kontakt oss" fanen.

 

Trykk ENTER for å søke